сряда, 7 октомври 2009 г.

Apple иновация сближава човека и компютъра

Apple иновация сближава човека и компютъра

Новини по темата
Рецесията поставя под въпрос сигурността на корпоративните мрежи Рецесията поставя под въпрос сигурността на корпоративните мрежи
Нокиа влиза в бизнеса с лаптопи Нокиа влиза в бизнеса с лаптопи
Asus прави най-надеждните компютри Asus прави най-надеждните компютри
Ключови думи
Изпрати изпрати Запази запази Принтирай принтирай
Нова технология на Apple обещава да направи много по-непосредствена комуникацията между човека и компютъра.

Компанията от Купертино, известна със своите стилни и удобни компютри и портативни устройства, е подала заявка за патент на технология, която ще позволи на сензорните екрани да реагират на всеки жест на потребителя.

Така например, екранът ще разпознава не само кой пръст го докосва, но и коя е ръката - лява или дясна, съобщи appleinsider.com, цитиран от technews.

Технологията ще разпознава и докосване с дланта.

Сензорни екрани с подобни възможности ще бъдат вградени в универсални и ергономични компютърни устройства.

В патентната заявка на Apple се посочва, че мишките, писалките, клавиатурите и дори технологиите за разпознаване на глас могат да се използват за взаимодействие с компютъра само при определени обстоятелства. За мишките, например, е необходима повърхност, а за гласовото въвеждане - тишина.

Джойстик в центъра на клавиатурата на лаптопа също не е изход от ситуацията, тъй като подобно решение усложнява дизайна, намалява продуктивността и води до повече грешки в навигацията, смята Apple.

Всички тези проблеми могат да се решат със сложна технология за сензорно разпознаване, която поддържа огромен брой варианти на съприкосновение с екрана.

Bookmark and Share

0 коментара:

Публикуване на коментар