четвъртък, 28 януари 2010 г.

Ако сам си избираше името.....???

Вярно ли се казваш така?

Написано от Мирослав Милков

Понякога има много по-основателни причини да пребиеш майка си и баща си, от тази, че не са ти купили колело. И въпросните причини могат да се появят веднага след Вашето раждането, когато родителите Ви започват да умуват: „Пейо ли да е?” „А какво ще кажеш да се казва Гугутка?” „На мен пък ми харесва Портокал” (действително има човек с име Портокал Портокалов). По света има много странни имена, като в повечето случаи те са странни само за нас, българите. Днес „Умниците” ще Ви запознаят с топ 7 на „нецензурните” имена сред спортистите. А за финал сме ви приготвили и един бонус от политиката.



Кевин Кураний

Германски национал по футбол, с бразилски произход.

Скъпи дами, ако това име Ви звучи като поредния елемент от Менделеевата таблица, то със сигурност Вие нямате мръсно подсъзнание.



Мадуро

Това име е баси ташака… Мадуро е бивш играч на Аякс, а сега е част от защитата на „Валенсия”. Разбира се, какво основно му липсва на един Мадуро- Куро. Имам предвид, че защитникът Куро Торес си „стегна куфарите” и вече не във „Валенсия” и сега най-много Мадуро чувства празнината в отбранителния вал на отбора.



Окака Чука

Футболистът на „Рома” опъна мрежата на ЦСКА в турнира Лига Европа. Емигрантът от Нигерия има сестра и брат. Веднъж като по-малък Окака Чука отишъл при баща си и започнал да вика: „О, тате, о, кака чука, а о, бате гледа!”



Путко Мафани

Това е бившият председател на южноафриканския футболен клуб „Кайзер чийфс”. Оказа се, че треньорът на „Мамелъди съндаунс” Христо Стоичков се е познавал лично с г-н Мафани като редовно се обръщал към него с малкото му име…


Мики Сипилайнен

Футболист на „Тампере”, участвал в най-големия успех на клуба- отстраняването на ФеКа „Левски”. По време на двата мача със „сините” Сипилайнен е контузен. Явно е имал разстройство. Но и без неговото участие, футболистите на „Левски” излязоха от тези два мача като насрани. Сипахте ни, Мики Сипилайнен… с голямата кофайнен.



Таня Путиайнен

Още едно име от Финландия. Това е на скиорката Таня Путиайнен. Вече можем да си отговорим на въпроса защо в България няма много финландци. Иначе Танчето е позната у нас най-вече в Пловдивско и то с фамилното си име.



Ляо Хуй

Олимпийски шамион от игрите в Пекин в дисциплината вдигане на тежести. Ляо Хуй е много добър в движението изтласкване, но два пъти по- добър в изхвърлянето.
Лиза Мишпека

Култовата състезателка по хвърляне на чук. Никой не знае какъв е личният рекорд на Лиза в хвърлянето на чук, но нейното име завинаги остава в историята.

Иначе както казва г-жа Мишпека: „Където има чук, там има и лиз…“

Само едно не става обаче ясно- какъв е шпека- сушеница ли е, подкова ли е…стар ли е, пресен ли е.

Лиза, ако дойдеш някой ден в България да знаеш-разправят, че бургаският е най-хубав…

И накрая Ви предлагаме безспорният номер едно в класацията за „нецензурни” имена, извън тези на спортистите:



Фанети Мазакура

Въпросният господин е от област Уимбълдън и е бил член на британския парламент. Представете си следната ситуация: при политика от Уимбълдън идва на посещение български дипломат, който си подава ръката, за да се здрависа с домакина, а онзи с усмивка му казва: „Фанети Мазакура.”
Последните 5 публикации на Мирослав Милков

Източник: http://www.umnicite.com/

И в тази връзка се сещам други интересни японски имена.......а те са:

Футболният отбор на Япония

1.Гъзкатояма
2.Ямиготури
3.Якошиба Цицибара
4.Сигутура Накура
5.Нагазиго Надувара
6.Миусука Мадете
7.Насакото Яката
8.Лиза Мишпека
9.Туримиго Сам
10.Тицуни Микуро
11.Тушиба Тунишиба

резерви :

12.Якошиба Накушетка

ГОТВАЧ НА ОТБОРА: КОШИ ЯМ Е
ПОМОЩНИК: КОТО ИМА Я
Bookmark and Share

2 коментара:

Петьо Гергов каза...

Познавам един от Румъния - Трудно Муговреле
:D :D

Анонимен каза...

ApoloN каза...

хахахаххаа

Публикуване на коментар